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Biblioteca (s) :  INIA Tacuarembó.
Fecha :  11/11/2014
Actualizado :  05/05/2020
Tipo de producción científica :  Artículos en Revistas Indexadas Internacionales
Autor :  FONT I FURNOLS, M.; SAN JULIAN, R.; GUERRERO, L.; SAÑUDO, C.; CAMPO, M.M.; OLLETA, J.L.; OLIVER, M.A.; CAÑEQUE, V.; ALVAREZ, I.; DIAZ, M.T.; BRANSCHEID, W.; WICKE, M.; NUTE, G.R.; MONTOSSI, F.
Afiliación :  MARIA FONT I FURNOLS, IRTA-Centre de Tecnologia de la Carn, Monells (Girona), Spain; ROBERTO SAN JULIAN SANCHEZ, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; LUIS GUERRERO ASOREY, IRTA-Centre de Tecnologia de la Carn, Monells (Girona), Spain; CARLOS SAÑUDO, Facultad de Veterinaria, Zaragoza, Spain; M.M. CAMPO, Facultad de Veterinaria, Zaragoza, Spain; JOSÉ LUIS O. OLLETA, Facultad de Veterinaria, Zaragoza, Spain; MARÍAANGELS OLIVER, IRTA-Centre de Tecnologia de la Carn, Monells (Girona), Spain; VICENTE CAÑEQUE, SGIT-INIA Madrid, Spain; INMACULADA ALVAREZ, SGIT-INIA Madrid, Spain; MARÍA TERESA DÍAZ, SGIT-INIA Madrid, Spain; WOLFGANG BRANSCHEID, Institut for Meat Production and Market Research, Kulmbach, Germany; MICHAEL WICKE, Forschungs- und Studienzentrum fur Veredelungswirtschaft der Universitat Gottingen, Vechta, Germany; GEOFFREY R. NUTE, Division of Farm Animal Science, University of Bristol, Langford, United Kingdom; FABIO MARCELO MONTOSSI PORCHILE, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay.
Título :  Acceptability of lamb meat from different producing systems and ageing time to German, Spanish and British consumers.
Fecha de publicación :  2006
Fuente / Imprenta :  Meat Science, Volume 72, Issue 3, March 2006, Pages 545-554. DOI: https://doi.org/10.1016/j.meatsci.2005.09.002
DOI :  10.1016/j.meatsci.2005.09.002
Idioma :  Inglés
Notas :  Article history: Received 26 April 2005// Received in revised form 9 September 2005// Accepted 9 September 2005. Acknowledgements: We thank the AECI, INIA-Spain and INIA-Uruguay for their financial support, the people of the different teamsand the Institute of Grassland and Environmental Research (Wales, UK) for their technical support.
Contenido :  In the present study German (DE), Spanish (ES) and British (UK) consumers acceptance of lamb from their own country compared to lamb from Uruguay (UY) was evaluated. Two-hundred consumers in each country evaluated tenderness, flavour and overall acceptability of four types of lamb, two from UY (light and heavy lambs aged 20 d) and 2 local (with two ageing times, 7 and 20 d). In each country 1.5 cm-thick slices of lamb were evaluated by previously selected consumers in controlled conditions. DE and UK consumers showed significantly (P < 0.05) different acceptability scores between samples, the lamb from heavier animals and aged 20 d being the most appreciated. On the other hand the majority of the ES consumers significantly (P < 0.05) preferred the meat from lighter lambs. Production systems, cultural aspects and consumption habits seem to affect the acceptability of the lamb to the consumers.
Palabras claves :  ACEPTABILIDAD DE LOS CONSUMIDORES; AGEING; CONSUMERS; LAMB; PRODUCTION SYSTEMS.
Thesagro :  CARNE.
Asunto categoría :  A50 Investigación agraria
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA Tacuarembó (TBO)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
TBO100284 - 1PXIAP - PPPP/Meat Science/2006

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Registro completo
Biblioteca (s) :  INIA Tacuarembó.
Fecha actual :  21/02/2014
Actualizado :  18/05/2018
Tipo de producción científica :  Documentos
Autor :  GANZÁBAL, A.; FERNÁNDEZ, D.; BELTRÁN, N.
Afiliación :  Uruguay. Ministerio de Ganadería, Agricultura y Pesca (MGAP); Centro de Investigaciones Agrícolas ""Alberto Boerger"" (CIAAB). Estación Experimental La Estanzuela; Uruguay. Ministerio de Ganadería, Agricultura y Pesca (MGAP); Centro de Investigaciones Agrícolas ""Alberto Boerger"" (CIAAB). Estación Experimental La Estanzuela; Uruguay. Ministerio de Ganadería, Agricultura y Pesca (MGAP); Centro de Investigaciones Agrícolas ""Alberto Boerger"" (CIAAB). Estación Experimental La Estanzuela.
Título :  Efecto del abrigo en la parición sobre la mortalidad de corderos (III).
Fecha de publicación :  1989
Fuente / Imprenta :  Montevideo (Uruguay): CIAAB, 1989.
Páginas :  2 p.
Serie :  (CIAAB, Hoja de Divulgación; 88)
Idioma :  Español
Contenido :  El conjunto de trabajos conducidos en la Unidad Experimental de Ovinos de la Estación Experimental La Estanzuela, basan su esfuerzo en el estudio de la problemática asociada a los sistemas intensivos de producción lanar. La mortalidad neonatal de corderos que es uno de los mayores problemas que afecta a la producción ovina nacional tiene también una incidencia importante sobre este tipo de sistemas de avanzada a pesar de desarrollarse sobre pasturas mejoradas de alta calidad y productividad y de aplicarse todas las prácticas de manejo aconsejadas.
Palabras claves :  ABRIGO; MORTALIDAD DE CORDEROS.
Thesagro :  MORTALIDAD; OVINOS; REPRODUCTIVIDAD.
Asunto categoría :  L01 Ganadería
URL :  http://www.ainfo.inia.uy/digital/bitstream/item/6182/1/CIAAB-HD-88.pdf
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA Tacuarembó (TBO)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
TBO19933 - 1INIFL - PPUY/CIAAB/HD/88hd88
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